Vuonna 2012 perustettu Lasifakta Oy tarjoaa rakennuslasialan konsultointia ja suunnittelua. Juha Rahikkalan siirtyessä takaisin Pilkingtonin palvelukseen 1.1.2020 yrityksen toiminta jatkuu.

Lasifakta Oy on Tahvo Sutelan perustama itsenäinen ja riippumaton rakennuslasialan konsulttiyritys, joka tarjoaa rakennuslasialan toimivia ratkaisuja sekä konsultointia, koulutusta, laskelmia ja selvityksiä asiakkaiden ongelmiin sekä tuotekehityksen tueksi. Hänellä on alalta vuosikymmenien kokemus.

− Arkkitehdit, suunnittelijat ja urakoitsijat ottavat kiitettävän usein yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa, ja niinpä olen ollut mukana kiintoisissa projekteissa menneiden vuosien aikana. Toivottavasti tämä suuntaus ja rakentamisen korkeasuhdanne jatkuu, toteaa Sutela.


Tahvo Sutelan esityksen aiheena Tehokas työympäristö - toimiva toimisto -seminaarissa oli: Viihtyisän työpisteen vaatimukset lasivaipan energianhallinnalle ja ääneneristävyydelle; lämpötekninen viihtyvyys ja ulkoisen melun torjunta.

Finlandia–talossa järjestettiin 28.-29.3.2012 Puhtaanapitoalan huipputapahtuma, jossa Tahvo Sutelan esitelmän aiheena oli Lasin uudet muodot – ikkunapinnat.

Tahvo Sutela käsitteli lämpökarkaistuun turvalasiin, eristyslasiin ja palonsuojalasiin liittyviä standardeja ja CE-merkinnän ehtoja Valoaläpäisevien rakenteiden CE-merkintäseminaarissa 1.2.2012 Tampereen Hermiassa.

Tahvo Sutela kertoo tammikuussa perustamansa Lasifakta Oy:n perustamisen olleen pitkän, välillä tiedostamattomankin kypsyttelyn tulosta. - Tulen tekemään parhaani asiakkaiden ongelmien ratkaisemisessa, hän sanoo.