Lasifakta Oy tarjoaa syksystä lähtien entistäkin tehokkaammin rakennuslasialan konsultointia ja suunnittelua, kun Juha Rahikkala siirtyy Pilkingtonin palveluksesta 1.10.2017 Lasifakta Oy:n osakkaaksi ja toimitusjohtajaksi. Tahvo Sutela jatkaa hallituksen puheenjohtajana ja toimii edelleen aktiivisesti yrityksessä.

Lasifakta Oy on Tahvo Sutelan vuonna 2012 perustama itsenäinen ja riippumaton rakennuslasialan konsulttiyritys, joka tarjoaa rakennuslasialan toimivia ratkaisuja sekä konsultointia, koulutusta, laskelmia ja selvityksiä asiakkaiden ongelmiin sekä tuotekehityksen tueksi. Hänellä on alalta vuosikymmenien kokemus. Yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli 114.000 euroa.

− Arkkitehdit, suunnittelijat ja urakoitsijat ottavat kiitettävän usein yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa, ja niinpä olen ollut mukana kiintoisissa projekteissa menneiden vuosien aikana. Toivottavasti tämä suuntaus ja rakentamisen korkeasuhdanne jatkuu. Nyt kun resurssimme tuplaantuvat, voimme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin, toteaa Sutela.

Rahikkala on toiminut seitsemän vuotta lasinjalostuksessa tuotannon johtotehtävissä niin rakennus-, ajoneuvo- kuin aurinkoenergialasinkin valmistuksessa. Viimeisen kuuden vuoden aikana hän on vastannut Pilkingtonin rakennuslasiliiketoiminnan teknisestä neuvonnasta Suomessa ja Baltiassa. Rahikkala on ollut mukana myös konsernin eurooppalaisessa kehitysryhmässä aitiopaikalla seuraamassa alan kehitystä.

JuhaTahvo 2017 web

− Asiakkaan tavoitteiden mukainen lasisuunnittelu ja konsultointi kustannustehokkaasti ja järkevästi onnistuu tunnistamalla ja tiedostamalla lasituotteiden ja tuotantotekniikan mahdollisuudet ja rajoitteet. Näin voidaan saavuttaa säästöjä, hallita kustannuksia ja pitää kiinni aikatauluista, Rahikkala linjaa tärkeää osaa konsulttitoiminnasta.

Tahvo Sutelan esityksen aiheena Tehokas työympäristö - toimiva toimisto -seminaarissa oli: Viihtyisän työpisteen vaatimukset lasivaipan energianhallinnalle ja ääneneristävyydelle; lämpötekninen viihtyvyys ja ulkoisen melun torjunta.

Finlandia–talossa järjestettiin 28.-29.3.2012 Puhtaanapitoalan huipputapahtuma, jossa Tahvo Sutelan esitelmän aiheena oli Lasin uudet muodot – ikkunapinnat.

Tahvo Sutela käsitteli lämpökarkaistuun turvalasiin, eristyslasiin ja palonsuojalasiin liittyviä standardeja ja CE-merkinnän ehtoja Valoaläpäisevien rakenteiden CE-merkintäseminaarissa 1.2.2012 Tampereen Hermiassa.

Tahvo Sutela kertoo tammikuussa perustamansa Lasifakta Oy:n perustamisen olleen pitkän, välillä tiedostamattomankin kypsyttelyn tulosta. - Tulen tekemään parhaani asiakkaiden ongelmien ratkaisemisessa, hän sanoo.